translate this blog

ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069



(τα ενυπόγραφα άρθρα - αναρτήσεις εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του haradiatika)

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το οικοσύστημα και ο καπιταλισμός.


Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, ξεκομμένο από το οικοσύστημα. Οι στίχοι μου είναι πολιτικοί και ερωτικοί.
Χρησιμοποιώ την δημοτική γλώσσα και κυρίως, την ατμόσφαιρα του τόπου που ζω, στην ακριτική Αριδέα και μέσα απ’ αυτή κοιτώ τον κόσμο.
Γράφω στίχους και κρατώ στο μπαλκόνι μου, μια κόκκινη σημαία, που συμβολίζει την νίκη του ανθρώπου επί του ατόμου…. Την διαρκή επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κοινωνία μας, την εποχή των μνημονίων και της εξαθλίωσης του λαού μας και ελπίζω ότι θα μας οδηγήσει στην αλλαγή της πορείας μας.
Πρέπει ν’ αποδομήσουμε το σύστημα που μας   έχουν επιβάλλει και μας έχει φέρει προ αδιεξόδου και να ορίσουμε ένα νέο αξιακό σύστημα!
Ο Θεός είναι παντού! Είναι οι δυνάμεις και οι δυναμικές του δημιουργικού χάους που ορίζουν το οικοσύστημα και το βαστούν σε ισορροπία, οπότε μπορείς να το δεις στην πιο μικτή έκφανση, σε μια κίνηση του φυτού, στα μάτια ενός ζώου, στο χαμόγελο μιας κυρίας!
Τα πουλιά είναι η συνείδησή μας, πετούν από πάνω μας, μας παρατηρούν και γνωρίζουν την κάθε κίνησή μας!
Δυστυχώς την ανθρώπινη υπόστασή μας την ξεχάσαμε, καθώς και οτιδήποτε φυσικό. Έχουμε αφιερωθεί στο άτομο, στην υπόσταση του ιδιώτη καταναλωτή, που ζει αποξενωμένος από το φυσικό του περίβλημα, μέσα σε τεχνητά περιβάλλοντα, μακριά από το ευθύπαρκτο οικοσύστημα και εντός ενός τεχνητού συστήματος. Έχουμε χάσει την επαφή μας με τους φυσικούς πόρους, μας έχει καλλιεργηθεί η μη ευθύνη για οτιδήποτε δεν ορίζεται ως ατομική μας ιδιοκτησία, οπότε ζούμε πλανεμένοι με την ιδέα ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι το παν και ότι το χρήμα είναι φυσικός πόρος και μάλιστα ο μοναδικός!
Πάντως στον αυταρχισμό της εξουσίας των μνημονίων, οι εξεγέρσεις είναι, η αρμόζουσα αφήγηση.
Πράγματι το σιωπηλό βίωμα και η φλύαρη περιγραφή, δεν κουμπώνουν. Την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη, δεν θα τις φέρεις, ούτε εσύ ούτε εγώ, θα τις φέρει η επανάστασή μας!!!
                                                                                    Δανάς Κώστας
                                                                                               ιατρός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου